Avşa Adası, Balıkesir

Posted on
  • 25 Nisan 2013 Perşembe
  • by
  • Unknown
  • in
  • Etiketler: ,



  • Avşa Adası eski adıyla Türkeli Adası İstanbulluların tatil için gittiği gözde mekanlar arasında yer almaktadır. Bunun başlıca sebebi ise Avşa Adası'nın Marmara Denizi'nde olması ve İstanbul'a gemiyle 5, deniz otobüsüyle 3 saat mesafede olmasıdır. Balıkesir'in Marmara ilçesine bağlı adaya Erdek'ten ise gemiyle ulaşım ise 1 saat 45 dakika sürmektedir. Adanın Uzunluğu 7 kilometre genişliği ise 4 kilometredir. Yüz ölçümü 20,6 km² olup kıyılarının toplam uzunluğu 27,5 kilometredir. Yaklaşık 5000 kişinin yaşadığı adada nüfus yaz aylarında turizm sezonu dolayısıyla 50.000-60.000 civarlarına çıkmaktadır. Avşa Adası'na yaz sezonunda İstanbul'dan her gün 3 deniz otobusü ve İDO' ait gemi tarifeli sefer yapmaktadır, hafta sonları ise sefer sayısı daha da arttırılmaktadır.

    Marmara Denizi'nde denize girilebilecek en temiz yerlerden biri Avşa Adası olup adada yerli ve yabancı turistler için çok sayıda otel, motel, pansiyon, apart, restoran ve bar bulunmaktadır. Adada yerli üretim şaraplar bulunmaktadır. Sezonunda adanın geceleri oldukça renklidir. Çok sayıda bar, disco ve restoranda canlı müzik eşliğinde eğlence vardır.

    Adanın çevresindeki koylar motorlarla gezilebilir. Bu koylardan bazıları; Beyazsaray Koyu, Çınar Koyu, Mavi Koy, Değirmen Koyu, Kumtur Koyu, Manastır Koyu, Kumburnu Koyu ve Altınkum Koyu'dur.

    Adada gezmeye değer Yiğitler Kalesi ve muhteşem manzarası ile Şahin Tepesi vardır. Şahin Tepesi'nden günbatımını seyretmek oldukça keyiflidir.

    Görülmeye değer bir diğer yapı olan Aziz Georgios (Aya Yorgi) Manastırı Kütüphanesi el yazmaları ile ünlüdür. 3 Ağustos 1638 yılında inşa edilmiş olan bu yapı görülmeye değer bir Avşa Adası sembolüdür.



    4 yorum:

    Avşa adası dedi ki...

    Avşa adası için eklenen bilgiler çok iyi. Avşa adasında yerel sitemiz var oradanda faydalanilabilir.

    Suster dedi ki...

    that place look beautiful

    Avşa Feribot dedi ki...

    Merhaba,
    bilgiler için teşekkürler hocam.
    Avşa feribot saatleri ve avşa hakkında genel bilgileri içeren sitemizden de istifade edebilir avşa tatil planları yapan arkadaşlar.

    Avşa dedi ki...

    Merhaba,
    Makale için teşekkür ederim hocam gayet başarılı.

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2014
    Sponsored by :