Tel Aviv - İsrail

Posted on
  • 3 Kasım 2013 Pazar
  • by
  • Unknown
  • in
  • Etiketler: , , , , ,


  • Asla uyumayan şehir, Orta Doğu'nun New York'u, Orta Doğu'nun Miami'si olarak anılan bir Akdeniz ülkesi İsrail’in Tel Aviv şehrinden bahsediyorum. Bu güzel şehrin diğer bir adı ise Beyaz Şehir’dir. Bu unvan Bauhaus mimarisinden ötürü UNESCO tarafından verilmiştir. Oldukça canlı bir gece hayatı olan şehirde birçok tarihi ve dini yer, tatil merkezleri, arkeolojik müzeler ve eko turizm alanları mevcuttur. İsrail’de oldukça yüksek sayıda müze bulunmaktadır. İsrail’in başkenti Tel-Aviv genelde eski adı olan Yafa ile anılmaktadır. Yafa Kalesi’nde hala Osmanlı topları durmakta ve ana caddesinin ortasında dönemin Osmanlı padişahı tarafından yaptırılmış saat kulesi bizleri selamlamaktadır. Yafa’da dar sokaklardan geçerek sahile inebiliyor ve yamaçtaki rengarenk evleri izleyebiliyorsunuz.

    Tel Aviv oldukça yakın bir geçmişe sahiptir. 1909 yılından bu yana inşa edilmiş olan şehirde klüpler, barlar, gelişen sanat toplulukları, eşcinsel hayatı ve sahilleri, sanatçıları, müzisyenleri ve genç profesyonelleri oldukça cezbetmektedir. Tel Aviv, her yıl düzenlenen bir eşcinsel yürüyüşüne ev sahipliği yapmaktadır.

    Yazımın başında da bahsettiğim gibi Tel-Aviv inanılmaz bir gece hayatına sahiptir. Dünya üzerinde parti denildiğinde , pek çoğumuz bilmese de İsrailli geçler akla gelmektedir. Özellikle “clubbing” ve “rave” severlere önerebilirim. Daha sakin programları tercih edenlere uygun yerlerde elbette mevcut ancak kendinizi esas ortamlara bırakmanızı tavsiye ederim.

    Oteller bölgesinin önü birçok su sporlarının yapılabileceği, sahil oyunlarına müsait, ülkemizdeki Ege kıyısı tatil turizm bölgelerine benzeyen uzun bir plaj şeklindedir.

    Şehirdeki restoranlar hem İsrail, hem de dünya mutfaklarından geniş bir yelpazede yeme-içme imkanı sunmaktadır. Şehirde yer alan İtalyan lokantası, İtalya dışındaki en iyi İtalyan lokantası olarak İtalya Tarım Bakanlığı tarafından onaylanmıştır. Deniz mahsulleri konusunda oldukça başarılı olduklarını söyleyebilirim. Yüzden fazla suşi restoranı mevcuttur.

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2014
    Sponsored by :