Interrail nedir? nasıl yapılır? Detaylı bilgi

Posted on
  • 18 Temmuz 2014 Cuma
  • by
  • Unknown
  • in
  • Etiketler: ,
  • Avrupa'yı gezmek denince akla ilk gelen sözcük belki de interrail'dır. Peki nedir bu interrail? Tamamen araştırma, bilgi edinme ve yaşayarak tecrübe ederek edindiğim doğru bilgiler ışığında interrail'ı elimden geldiğince tanımlamaya çalışacağım.



    Interrail, Avrupa Demiryolları işletmelerinin ortak aldığı kararla tek bir bilet ile bu anlaşmaya tabi olan 30 Avrupa ülkesinde aynı bilet ile belirli bir süre içerisinde 5 gün ile 1 ay arasında trenlerle seyehat edebilme hakkı sunan tren biletidir. Tek bir interrail bileti ile bu 30 ülkede istenen yerde ve zamanda istenilen trene tekrardan bilet almadan, sadece rezervasyon ücreti ödeyerek binme olanağı sağlar. Rezervasyon ücreti tren biletinin %5'ile %20si arasında değişen bir meblağ olabilmektedir.

    Interrail biletini aldığınızda yapabileceğiniz şey istediğiniz bir Avrupa ülkesine gidip oradan 30 ülke dahilinde vizeniz var ise trenleri kullanarak seyahat edebilirsiniz. Yani interrail biletini temin ettiğinizde hiçbir şekilde paket program satın almış olmuyorsunuz. Size hiçbir hizmet sunulmayacaktır. Sadece 30 ülkede geçerli tren biletlerini toptan ve belirli gün sayısında sınırsız kullanım hakkını uygun fiyata satın almış oluyorsunuz.

    Interrail bileti İstanbul ve Ankara TCDD genel müdürlüğünden kredi kartı ile ödeme yapılarak satın alınabilmektedir. Ayrıca anlaşmalı acenteler de bu bileti satmaktadır.

    Gençler için 22 gün sınırsız sürekli geçerli  bilet fiyatı 345€'dur. Bu fiyat aslında oldukça uygundur çünkü sadece Barselona-Madrid arası hızlı trenin fiyatı 100€'dur. Ben tur planlamın değişmesinden ötürü bu hattı 2 kez kullandım ve sadece bundan dolayı 200€ yerine sadece 6€'şar ödedim.

    Interrail biletini aldıktan sonra tavsiyem Balkanları es geçip direk uçak bileti satın alarak Almanya ya da İtalya gibi bir Avrupa ülkesine gitmenizdir. Aksi takdirde Bulgaristan ya da Yunanistan'dan Schengen vizesi başvurmanız gerekir ve Haydarpaşa'dan oraya tren olmadığı için 100 TL civarı otobüse para verirsiniz. Onun yerine 40-80€'ya direk Almanya ya da İtalya'ya uçabilirsiniz ve turunuza bu ülkelerden başlayabilirsiniz.

    Interrail için en önemli unsur güzergah planlamasıdır. Cebinizdeki para, kalacağınız hostel ve oteller, gitmek istediğiniz ülke ve şehirler, interrail bilet süreniz.

    0 yorum:

    Yorum Gönder

     
    Copyright (c) 2014
    Sponsored by :